Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارآفرین جوان فسایی با پرورش "زالو" به عنوان تجارتی پرسود که ارزش ارزآوری آن معادل صادرات بشکه‌های نفت است نمونه بارز اقتصاد مقاومتی را در استان فارس عینیت بخشیده است. ۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس آمار موجود تا کنون حدود 630 گونه از زالو در جهان شناسایی شده که بعضی از آنها سمی و گوشت‌خوار هستند، فقط کمتر 10 گونه از زالو‌ها خاصیت درمانی و طبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالو از سال‌های بسیار دور به عنوان بخش جدایی ناپذیر طب سنتی در سراسر جهان شناخته شده است و در عین حال طب مدرن نیز نه تنها بر خاصیت‌های شگفت انگیز آن صحه گذاشته، بلکه از آن به صورت جدی بهره می‌برد. و مصرف آن به دلیل خواص متعدد آن در سراسر جهان رو به افزایش است.

شاید برای خیلی افراد باور نکردنی باشد، اما در حال حاضر درآمد کشور تایلند از صادرات زالو برابر با صادرات نفتی ایران است.هر زالوی بالغ در اروپا به قیمت 11 دلار به دست مصرف کننده می‌رسد. یعنی ارزش هر چهار زالوی بالغ معادل یک بشکه نفت اوپک است. البته تا زالو به این مرحله از رشد برسد حداقل 2 سال زمان می برد.

به اعتقاد کارشناسان شیلات جهاد کشاورزی استان فارس، پرورش زالو یک بازار مناسب برای اشتغالزایی فراهم می‌کند و سودآور است. حداقل ظرفیتی که پرورش زالو توجیه اقتصادی دارد، 10 هزار قطعه است و به حداقل 15 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد که به طور مستقیم برای یک نفر و به صورت غیر مستقیم برای 4 نفر اشتغال ایجاد می کند.

مسئولان شیلات نیز به دنبال ایجاد زنجیره تولید زالو هستند، همچنین تولید استاندارد و شناسنامه‌دارکردن آن در برنامه قرار گرفته تا باتوجه به تقاضای بازارمجوزهای لازم نیز برای سرمایه‌گذاران صادر شود.

پرورش زالو نمونه بارز اقتصاد مقاومتی

در این زمینه آقای عمادآبادی از مهندسان جوان و یک کارآفرین جوان فسایی برای به تصویر کشیدن واژه اقتصاد مقاومتی و همچنین با هدف برنامه‌ریزی در اشتغالزایی مشاغل خانگی، ترویج و توسعه پرورش زالو را در برنامه قرار داده است. جوانی با انگیزه و خلاق که امروز جوانان دیگری را هم پای کار آورده و برای آنان نیز ایجاد در آمد کرده است.

این محقق و تولید کننده زالو در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در گام نخست باید  در انتخاب مکان مناسب برای پرورش زالو سکوت در محل فارم پرورش و تکثیر زالو مورد توجه قرار گیرد ، چرا که اگر در فارم شما و یا همسایگی آن سر و صدای بسیار زیاد و شدید وجود داشته باشد امکان فعالیت و یا آرامش برای زالو ها وجود ندارد.

عمادآبادی به اهمیت توجه به بهداشت فارم پرورش زالو: اشاره کرد و افزود: باید در زمان انتخاب مکان مناسب جهت پرورش زالو به موضوع بهداشتی بودن آن توجه ویژه  شود و اگر مکانی این شاخصه را ندارد باید قبل از ورود زالوها فضا و مکان را به درستی زیرسازی کرده و مباحث بهداشتی بودن آن را لحاظ کرد.

وی بیان کرد: پرورشگاه زالو نیازی به نور شدید و یا مستقیم ندارد و میزان نور باید در حدی باشد که فرد پرورش دهنده بتواند به درستی وسایل و یا مکان پرورش زالو را ببیند بخاطر اینکه زالوها از نور مستقیم و شدید فراری بوده و اگر نور لامپ و یا نور خورشید به صورت مستقیم داخل تابیده شود موجب اذیت زالوها می‌شود.

عمادآبادی بیان کرد: امکان گرمایش و یا سرمایش و همچنین تهویه سریع و مناسب یکی دیگر از موارد مهم و حیاتی است که باید در انتخاب مکان به آنها توجه شود مدیریت آسان نیز از دیگر شاخصه‌های مکان مناسب برای پرورش زالو به شمار می‌رود.

این کارآفرین تصریح کرد: درکنار پرورش انواع زالوی طبی درشهرستان فسا مشغول به تحقیق وتولید انواع محصولات جانبی بهداشتی زالو ازقبیل روغن زالو، صابون و شامپوی زالو، داروها و کرم‌های آرایشی هستیم.

 عمادآبادی به برنامه‌های بلند مدت خود اشاره کرد و گفت: رسیدن به استحصال آنزیم زالو که کاربرد آن در تهیه داروهای سرطانی و مواد آرایشی بهداشتی که یکی از گرانترین داروها و وسایل آرایشی بهداشتی محسوب می‌شود، از اهداف پیش روی ما است.

وی افزود: تهیه بخش عمده مصرف زالوی داخل کشور و صادرات زالو و محصولات جانبی مثل روغن زالو ، کرم زالو ، و صابون به خارج از کشور و همچنین تبدیل شدن به عنوان یک قطب تولید زالو در کشور و منطقه از دیگر برنامه‌ها و چشم‌اندازها است.

این کارآفرین با بیان اینکه ارزش هر چهار زالوی بالغ در اروپا معادل یک بشکه نفت اوپک است گفت: کشور ما متاسفانه تنها بر روی  صادرات نفتی تکیه کرده و این در حالی است که کشور تایلند از روی صادرات زالو معادل ارزش صادرات نفت ایران ارز آوری می‌کند و این تنها بخش کوچکی از صادرات تایلند است.

عمادآبادی بیان کرد: از مسئولان متولی درخواست دارم در رسیدن به اهداف بلند مدت ما را همراهی کرده و در این زمینه زیر ساخت‌های مورد نیاز را فراهم کنند تا بتوانیم بیشتر در ایجاد اشتغالزایی و انجام یک طرح اقتصاد مقاومتی بزرگ گام برداریم.

 گزارش از علی شاهسون

انتهای پیام/

 

R41382/P1336/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۶۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور