Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارآفرین ابرکوهی گفت: هزینه‌بر نبودن، عدم نیاز به تغذیه هرروزه و مناسب بودن بازار فروش از مزایای پرورش زالو است، که افراد می‌توانند به‌راحتی با کمترین سرمایه در محیطی کوچک مرکز پرورش و تکثیر آن را راه‌اندازی کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا ، کارآفرین ابرکوهی در سالی که به نام رونق تولید رقم خورده است، توانست با کمترین سرمایه و تجهیزات، مرکز پرورش و تکثیر زالو شفا را در شهرستان ابرکوه راه‌اندازی و فعال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریم زارع رئیس‌آبادی 50 ساله پس از گذراندن دوره درمان بیماری قلبی، شغل پیمانکاری ساختمان را رها کرد و با خرید مینی‌بوس و گرفتن سرویس مدارس امرارمعاش می‌کرد، تا اینکه با راهنمایی‌های کارشناسان بسیج و مشاوره و همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان شغل خانگی پرورش زالو را در این روستا ایجاد کرد.

ایجاد مرکز پرورش زالو با تسهیلات 200 میلیون ریالی و تجهیزات ابتدایی

زارع در خصوص جزئیات احداث این مرکز در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار کرد: به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) تعدادی علاقه‌مندان از ابرکوه در دوره آموزشی پرورش زالو در یکی از مزارع شهر یزد شرکت کردیم و پس‌ازآن با تسهیلات 20 میلیون تومانی اشتغال‌زایی خانگی، مرکز موردنظر را احداث کردم.

وی، با تأکید بر اینکه با تولیدات خانگی می‌توان زمینه رونق تولید ملی را افزایش داد، گفت: امکانات اولیه این مرکز شامل وان‌هایی از جنس پلاستیک فشرده با شیر تخلیه، چند متر لوله‌کشی، دستگاه تصفیه آب خانگی، تانکر آب، دستگاه بخار ساز، در محیطی به مساحت بیش از صد متر بود.

کارآفرین ابرکوهی تصریح کرد : حدود 8 ماه پیش تعداد 600 زالو ده‌ماهه خریداری کردم و پس از 4 ماه تعداد 300 زالو را برای مصرف درمانی به متقاضیان شهرستان عرضه کردم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر مابقی آنها آماده کوکون‌ریزی و تخم‌گذاری هستند، که باید بستر خارج از آب همانند مکان طبیعی با خاک کمپوست، برایشان فراهم کنم. چراکه تخم‌گذاری در آب موجب عفونت کوکون‌ها شده و از بین می‌روند.

هر زالو بین 10 الی 15 زالو تولید می‌کند

زارع، بابیان اینکه ابتدای کار، حدود 50 عدد زالوها به علت عدم تجربه کافی تلف شدند، خاطرنشان کرد:  ازآنجاکه زالوها دوجنسی هستند هرکدام بین 10 الی 15 عدد تخم‌گذاری می‌کند و باید حدود 15 و بعضاً تا 60 روز در بستر جدید بماند تا مرحله تخم‌گذاری تمام شود.

پرورش‌دهنده زالو در ابرکوه، در ادامه صحبت‌هایش گفت: البته زمینه استفاده و مصرف زالوهای تلف‌شده که خشک می‌شوند، در برخی کشورهای خارجی وجود دارد.

وی، ادامه داد: لارو زالو (زالو یک‌روزه) پس از گذشت 8 ماه و سه دوره تغذیه آماده استفاده طبی در موارد درمانی است که این مدت‌زمان گاهی متفاوت است. زالو در مقاطع سنی مختلف سه‌ماهه (سوزنی)، 6 ماهه (آرایشی)، یک‌ساله (پیش مولد) و بعد از 16 ماه (مولد) مصارف گوناگون دارد.

بخش مهم زالو درمانی تزریق آنزیم‌های موردنیاز بدن میزبان است

زارع بیان کرد: زالو موجودی است که برخلاف نامش بیشتر از اینکه از میزبان تغذیه کند(40 درصد)، بلافاصله آنزیم‌هایی را به خون میزبان تزریق می‌کند که موردنیاز بدن او است (60 درصد) و این قسمت اصلی زالو درمانی است.

وی افزود: زالو اگرچه هر سه ماه یک‌بار نیاز به تغذیه (به ترتیب با خون قورباغه، شترمرغ، شتر، ماکیان، گوسفند و گاو) دارد، ولی آب آن حدوداً هر سه روز یک‌بار باید تعویض شود.

مرد ابرکوهی اذعان کرد: بهترین نژاد زالو در مناطق شمالی کشور یافت می‌شود که شرایط اقلیمی مناسبی برای بسترسازی آنها فراهم است. در استان‌های دیگر نیز به‌صورت صنعتی پرورش و تکثیر می‌شود.

فضایی آرام، بدون استرس و سروصدا، عاری از بوهای مختلف؛ محیطی مناسب برای رشد زالو

زارع تأکید کرد: فضایی آرام، بدون استرس و سروصدا، عاری از بوهای مختلف، با دمای داخلی 26 درجه و دمای آب 23 درجه محیطی مناسب برای این موجود است، در غیر این صورت دچار بیماری شنی و بندی خواهد شد که موجب تغییر شکل بدن آن می‌شود.

وی، بابیان اینکه زالو به پزشک کوچک معروف است و بازار فروش و مصرف آن در شهرستان ابرکوه، نسبتاً خوب است، گفت: افراد بیکار جویای کار و خانم‌ها در فضایی به‌اندازه یک پارکینگ می‌توانند برای امرارمعاش و درآمدزایی اولیه، با سرمایه اندک کار پرورش زالو را شروع کنند.

زارع در پایان تصریح کرد: با توجه به هزینه‌بر نبودن زالو، داشتن عمر طولانی و سریع از بین نرفتن، عدم نیاز به تغذیه هرروزه، سازگار شدن با شرایط اقلیمی متفاوت و نگهداری بدون خسارت، پرورش و تکثیر آن به‌صرفه است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور

 به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیشتر پژوهش‌هایی که در اجتماع علمی ایران صورت گرفته و می‌گیرد، مبتنی بر دستاورد‌های دانشمندان غربی است و  این دست‌آورد‌ها چه در نظریه‌ها و چه در روش‌ها و فنون پژوهش‌های تجربی، دارای دقت و اعتبار بالایی هستند. 

سیدحسین نبوی (استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای به عنوان «بومی نبودن نظریه‌های غربی و مدرن‌نبودن تفکرات اجتماعی ایرانی و اسلامی» به این موضوع می‌پردازد که تئوری‌ها و روش‌ها با دقت تقریباً وسواس‌گونه‌ای توسط دانشمندان و پژوهشگران غربی، ابداع و ساخته و برخی از آنها به وفور در جامعۀ خودشان به کار گرفته می‌شوند.

* دلایل خطای شناختی در پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی

به زعم این پژوهشگر مفاهیم و تبیین‌ها و اِسناد‌های آن نظریه‌ها، برای جامعه‌شناسی و پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی در جامعۀ ایران ممکن است نوعی خطای شناختی شکل بدهد و احتمالا داده است، از آنجا که جامعۀ آمریکا، آلمان، فرانسه و دیگر جوامع غربی که نظریه‌پردازان در آن زمینه و مبتنی بر آن جوامع، به برساختن نظریه‌های خود اقدام کرده‌اند و می‌کنند.

این استاد جامعه‌شناسی در ادامه می‌نویسد؛ به‌رغم شباهت‌های انسانی ما آدمیان، از نظر دین و اعتقادات، از نظر ارزش‌ها و هنجار‌ها و رمزگان تفسیر معنا، از نظر شیوه توزیع قدرت، از نظر کمّوکیف وقایع و رویداد‌هایی که در دوره‌های تاریخی گذشته در جوامع آنها روی داده و اثرات و پیامد‌های آن باقی است، از نظر رشد و توسعۀ اقتصادی، از نظر محیط طبیعی و جغرافیایی و نیز از نظر برخی عوامل دیگر، با جامعۀ ایران بطور معناداری متفاوت است واین خطای شناختی شکل می‌گیرد.

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود

* عواقب حل مسائل با مفاهیم عاریتی

این پژوهش توضیح می‌دهد که کاربست نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود. گرچه به عنوان جامعه‌شناس موظف هستیم - به قول گیدنز- به فرازبان جامعه‌شناسی سخن بگوییم، اما نگرانی این است که اطمینانی نیست که مفاهیم عاریتی، بتوانند شناخت دقیق و صحیحی را برای ما شکل دهند و ما را در حل برخی از مسائلمان، اجتماعی یا فرهنگی به‌طور مؤثری یاری دهند.

نبوی ادامه می‌دهد که احتمالا بسیاری از پژوهشگران مفاهیم و نظریه‌ها را فقط برای هدفی کارفرماپسند یا داورپسند، به کار می‌گیرند، و به ژرف‌اندیشی و بازاندیشی در مفاهیم و نظریه‌های رایج نمی‌پردازند. تعداد بیشتری از پژوهشگران نیز به علت آشنایی ضعیف با نظریه‌ها، اساساً در موقعیتی نیستند که بتوانند به نقد و بازاندیشی در نظریه‌ها بپردازند.

* زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی 

به زعم این پژوهشگر خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود. بماند از اینکه برخی از پژوهشگران بنا به دلایل اجرایی، فرهنگی یا بخش اقتصادی، حتی همان اصول علمی را در نقدنشده‌های مختلف پژوهش خود رعایت نمی‌کنند.

خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود

نبوی بیان می‌کند که زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی از دو سو مبدل به مسأله شده است:

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع غربی برای کاربست در پژوهش‌های بومی، مناسبت کمتری دارند و ممکن است ما را دچار خطای شناختی کنند، اما ما از آن آگاه نیستیم یا اگر آگاه باشیم تلاش جدی برای اصلاح نظریه‌ها و بومی‌سازی آن آنجام نمی‌دهیم. نظر‌های ساخته وپرداخته شده توسط اندیشمندان بومی به علت ناآشنایی با فرازبان جامعه‌شناسی، دارای ماهیت جامعه‌شناختی نیستند و در اجتماع علمی جامعه‌شناختی به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

این پژوهشگر در نهایت اینگونه جمع‌بندی می‌کند که در میدان مطالعات جامعه‌شناسی کشور ما با مسأله و چالشی به نام مفاهیم و نظریه‌هایی که برساختۀ پژوهشگران و جامعه‌شناسان بومی نیست مواجه‌ایم و این وضعیت، آنقدر عادی و طبیعی شده است که مسأله‌بودن آن را درنمی‌یابیم. چه بسا بخش قابل ملاحظه‌ای از بحران‌ها و ابربحران‌ها، ناشی از سوءمدیریت نباشد و در اثر تشخیص نادرست یا نادقیق که به علت خطای شناختی روی می‌دهد، شکل گرفته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • نیاز ۷۰ مدرسه شهرستان هشترود به نوسازی
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • چرا خرید عمده عطر و ادکلن وارداتی به صرفه تر است؟
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟