Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@11:00:53 GMT

زالوی طبی ایران در معرض انقراض

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۷۶۱۶

زالوی طبی ایران در معرض انقراض

یک دکترای تخصصی دام، طیور و آبزیان گفت: صیادان به طور بی‌رویه و بدون برنامه زالوها را صید می‌کنند و می‌فروشند؛ این برداشت‌های نادرست سبب شده تا نسل زالوی طبی ایران در معرض خطر قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، زالو بیشتر از حجامت و با خطرات کمتری نسبت به حجامت، خون و مواد زائد آن را از بدن بیرون می‌کشد؛ این موجود برای اینکه بتواند خونخوارری کند باید با لخته شدن خون مقابله کرده و برای این کار باید از آنزیم‌های ضد انعقادی موجود در بزاق خود استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دو دهه اخیر روش زالو درمانی افزایش داشته و با توجه به سیر صعودی استفاده از زالوی طبی در علم پزشکی و برداشت بی‌رویه از طبیعت، نسل زالوی طبی ایران در معرض انقراض قرار گرفته و مشکلاتی برای صادرات و پرورش آن ایجاد شده است. در خصوص صادرات و پرورش زالو طبی با سعید صفوی‌پو، دکترای تخصصی دام، طیور و آبزیان، عضو انجمن جهانی زالو و عضو انجمن زالو درمانی انگلستان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

چرا زالوی طبی در معرض انقراض قرار دارد؟

در ایران دو گونه زالوی طبی داریم که زیستگاه بومی آن در حوزه دریای خزر و سه استان شمالی کشور است و صیادان به طور بی‌رویه و بدون برنامه زالوها را صید کرده و می‌فروشند. این برداشت‌های نادرست سبب شده است تا نسل زالوی طبی ایران در معرض خطر قرار بگیرد، به طوری که اگر قبلاً در مدت یک ساعت، حدود یک هزار زالو صید می‌شد، اکنون حدود ۱۲ ساعت وقت لازم است تا شاید ۱۰۰ زالو صید شود.

آمار کشوری و استان اصفهان در ارتباط با مصرف زالو چگونه است؟

با توجه به نیاز روزانه کشور به زالو برای درمان، نیاز ماهانه کشور به زالوهای طبی چیزی حدود ۱۰۰ هزار قطعه زالو است. آمار مصرف روزانه زالو در استان اصفهان حدود ۱۰ هزارقطعه زالو در روز است و تقریباً تعداد ۳۰۰ پزشک متخصص طب سنتی و درمانگر تجربی در استان وجود دارد که از روش زالو درمانی استفاده می‌کنند.

چه مشکلاتی در مورد صادرات و پرورش زالوی طبی وجود دارد؟

مشکلاتی از جمله واردات بی‌رویه زالو از ترکیه و آذربایجان و همچنین وجود بعضی دستوالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها، مانع صادرات زالو به کشورهای اروپایی می‌شود. نبود قوانین دقیق در زمینه صادرات، سنجیدن زالو با یک جوجه گوشتی و یا ماهی قزل‌آلا در آیین‌نامه‌های صادرات، منع خونخواری زالو و استفاده جلبک به عنوان غذا برای زالو تا خرداد ۹۸، تفاوت زیاد قیمت از تولید تا مصرف، قاچاق زالو، عدم دانش کافی برای تغییر و نوشتن قوانین، عدم صادرات رسمی زالوی ایرانی و ... برای صادرات و پرورش این موجود، در زمینه صادرات و پرورش زالوی طبی وجود دارد که اگر رفع شود، پیشرفت‌های خوبی در این شیوه درمانی خواهیم داشت.

زالوی طبی در چه فصل‌هایی بیشتر یافت می‌شود؟

زالوی طبی به طور طبیعی در فصل بهار و تابستان در تالاب‌ها به وفور یافت می‌شود و صید آن نیز افزایش می‌یابد؛ در این فصل‌ها زالوی طبی با کمترین قیمت و در فصل پاییز و زمستان با بیشترین قیمت در بازار عرضه می‌شود، چرا که در فصل سرد زالو در طبیعت کمتر وجود دارد.

برای ورود به عرصه پرورش و تولید زالو چه اقدامات اولیه‌ای لازم است؟

توصیه می‌شود برای ورود به عرصه پرورش و تولید زالو دوره‌های مورد نیاز برای آن گذرانده شود و تولیدکننده با برنامه پیش برود تا میزان تلفات و هدر رفت سرمایه نداشته باشد. دوره پرورش زالو طبی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی برگزار می‌شود.

آیا طرحی استاندارد برای ارائه زالوی طبی به دیگر کشورها وجود دارد؟

زالو در داروخانه‌های دنیا به عنوان یک داروی پزشکی تجویز و در بسته‌بندی‌های مناسب ارائه می‌شود، اما در کشور ما این موجود در گِل، گونی‌های خیس و آب به کل کشور ارسال می‌شود که مناسب نیست و تلفات هم دارد. این نوع بسته‌بندی و ارسال، مورد تأیید کشورهای اروپایی نیست و صادرات به این شکل ممکن نخواهد بود. بنابراین نیاز به روشی نوین است که شرکت آرین زالوی ایرانیان،  سه نوع بستر حمل، قرنطینه و نگهداری زالوی طبی را ایجاد کرده و در این روش زالوها حدود ۱۵۰ سال قابلیت نگهداری بدون تلفات را دارد. در روش مذکور زالوها با بهترین کیفیت و تا دمای چهار درجه زیر صفر و ۴۵ درجه بالای صفر بدون آسیب نگهداری می‌شود. این طرح در شرکت مذکور که یک شرکت فناور و مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است به مرحله تولید رسیده و حدود یک ماه دیگر پروانه ثبت اختراع آن آماده خواهد شد.

کد خبر 406558

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زالو درمانی زالو زالو طبی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۷۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: بارندگی‌ها و آب حاصل از باران شرایط را برای زیست پشه‌های آنوفل و بیماری مالاریا در بلوچستان فراهم کرده بنابراین سیل زدگان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند.

ایرج ضاربان امروز در بازدید از مناطق سیل زده چابهار اظهار کرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چون مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟