Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@11:11:11 GMT

بازار تضمینی خون‌آشام در ورامین

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۲۲۸۱

بازار تضمینی خون‌آشام در ورامین

به گزارش ایرنا، زالو، جانوری آبزی از گروه کرم‌ها و از راسته آرواره ‌داران است که بیشتر در اطراف آب‌های شیرین زندگی می‌کند و بیش از ۶۳۰ گونه آن در جهان شناخته شده است.

این جانور از اندامی قابل انقباض و انبساط زیاد برخوردار است که از دیرباز تا کنون از آن در طب سنتی و برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌شد و طی سال‌های اخیر، میزان گرایش مردم به استفاده از این جانور برای درمان بیماری‌ها زیاد شده است تا جایی که علاوه بر تکثیر و پرورش آن در استان‌های مختلف از جمله گلستان، همدان و مازندران، بخشی از نیاز کشور از طریق واردات آن تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالوها به سه گروه زالوهای آرواره‌دار، زالوهای بدون آرواره و زالوهای کرمی تقسیم می‌شوند.

این خون‌آشام مفید دارای آرواره‌هایی دندان‌دار هستند که با آنها میزبان را گاز گرفته و به وسیله تولید یک نوع آنزیم روده‌ای بنام "هیـرودین" از انعقاد خون جلوگیری می کنند و در واقع فرایندی که در مکیدن خون انجام می دهند در طب مدرن و سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

هر چند که تاریخچه استفاده از زالو در طب و درمان بیماران به پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد اما در ۱۵ سال گذشته، میزان استفاده از آن در کشورمان افزایش یافته و این امر باعث شده است تا برخی از افراد در استان‌های مختلف کشور اقدام به پرورش و تکثیر این جانور آبزی کنند.

با توسعه کشاورزی علمی، شهرستان ورامین نیز از پرورش این موجود مفید دور نبوده و هم اکنون در روستای هفت‌جوبه از توابع بخش جوادآباد ورامین، یکی از تولید کنندگان اقدام به پرورش و تکثیر آن می‌کند.

محمد سودی پرورش دهنده زالو به خبرنگار ایرنا گفت: کار پرورش زالو در ورامین از سال ۱۳۹۶ در زمینی به مساحت هزار و ۸۰۰ متر مربع و زیر بنای ۳۵۰ متر مربع آغاز شد و امروز ۱۲ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این مجموعه مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: این مرکز علاوه بر تکثیر، اقدام به پرورش زالو نیز می کند که در هر دوره ۲ ماهه تکثیر، بیش از ۲۰۰ هزار قطعه زالو تولید می‌شود.

سودی گفت: هر چند که کار پرورش زالو کار دشواری است ولی این مزرعه به امر پرورش نیز مبادرت ورزیده و در هر دوره ۹ ماهه، اقدام به پرورش این جانور آبزی می‌کند.

وی ادامه داد: با وجود تلاشی که در سال‌های اخیر در پرورش و تکثیر زالو در کشور صورت گرفته، تنها ۲۰ درصد از بازار مصرف کشور تأمین شده است و مابقی از سایر کشورها وارد می‌شود.

سودی اضافه کرد: در سال‌های اخیر بسیاری از مردم به سمت طب سنتی روی آورده‌اند که استفاده از زالو درمانی، یکی از مواردی است که میزان مصرف آن را در کشور افزایش داده است.

وی گفت: زالوهای طبی در نژادهای مختلفی در سطح دنیا شناخته شده اند که مهمترین این نوع زالو ها در سه نژاد مطرح "هیرودو مدیسینالیس" (مدیسا)، "هیرودو اورینتالیس" (اورینتال) و "هیرودو وربانا" ( وربانا) است.

این پرورش دهنده زالو در شهرستان ورامین یادآوری کرد: نوع اورینتال این جانور مختص ایران و بهترین نوع زالوی موجود در جهان است.

وی ادامه داد: بازار مصرف زالو در کشور بسیار زیاد است و با وجود تولید مداوم این جانور، نمی‌توانیم حتی نیاز استان تهران را تأمین کنیم.

این پرورش دهنده زالو با بیان اینکه بنا داریم تولید زالو را در این روستا توسعه دهیم، افزود: از این رو با همکاری مسوولان دوره‌های آموزشی و آشنایی با زالو و خواص زیاد آن برگزار شده است تا علاقمندان را به پرورش این جانور ترغیب کنیم.

وی با اشاره به این که حدود ۲۵ نفر برای پرورش زالو اعلام آمادگی‌ کرده‌اند افزود: این مزرعه آماده است تا ضمن آموزش، نیاز تولید کنندگان جدید را تأمین کند.

سودی ادامه داد: همچنین آماده ایم زالوهای پرورش داده شده را به صورت تضمینی خریداری کنیم چراکه این صنعت انحصاری نیست و همه می‌توانند در آن فعالیت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر یک مزرعه پرورش زالو در شهرستان ورامین فعالیت می‌کند که زمینه افزایش ظرفیت و تعداد واحدهای پرورش دهند در ورامین وجود دارد.

محسن بنائیان اظهار کرد: متقاضیان واحدهای خرد پرورش زالو برای دریافت مجوز می‌توانند به واحد ترویج و واحدهای بزرگ به واحد امور دام مراجعه کنند.

ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی فصلنامه صنعت زالوی ایران ورامین دام و طيور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ورامین دام و طيور وزارت جهاد کشاورزی ورامین دام و طيور اخبار کنکور شهرستان ورامین اقدام به پرورش پرورش زالو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟