Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@07:51:23 GMT

کلکسیون کارآفرینی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۰۳۷۳

کلکسیون کارآفرینی

اینکه مادر باشی و همت مردانه داشته باشی، کار بزرگی است.

«آسیه موسوی» جزو آن دسته از بانوان کارآفرینی است که از ۱۷ سالگی وارد فضای کار شده و علاوه بر موفقیت‌های زیاد برای خودش و سه فرزندش توانسته موجب اشتغال‌زایی برای شمار زیادی از بانوان سرپرست خانواده شود. او امروز جزو بانوان کارآفرین موفق و معین اقتصادی تربت حیدریه است و کارآفرین برتر کشوری و دارنده تقدیر از سازمان یونسکو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین در یک سال گذشته برای بیش از ۱۲۰ زن سرپرست خانوار اشتغال‌زایی کرده است.

از تولید لباس تا کشاورزی

او که متولد تربت‌حیدریه و دانش‌آموخته رشته طراحی دوخت است، می‌گوید: می‌خواستم روی پای خودم بایستم، شروع کارم از ۱۷ سالگی بود که برای سرمایه اولیه از کمیته امداد کمک گرفتم و توانستم با ایجاد شرکت تعاونی تولید پوشاک به مدت ۱۶ سال کار کنم، آن زمان ۴۰ نفر با من مشغول به کار شدند اما متأسفانه واردات لباس‌های چینی سبب تعطیلی کارم شد.

این مادر پرتلاش در ادامه می‌افزاید: برای شروع کار جدید در زمینی که داشتم به روش فضای گلخانه‌ای روباز، صیفی‌جات کاشتم و این گونه با فضای کشاورزی گلخانه‌ای آشنا شدم و درآمدزایی خوبی را هم برایم به همراه آورد.

او ادامه می‌دهد: کم‌کم با بحث پرورش زالو آشنا شدم و هفت سالی است که در این فضا به صورت علمی و جدی مشغول به کار و تولید آن هستم. چهار سال پیش با کمیته امداد وارد گفت‌وگو شدم و کار را جدی‌تر شروع کردم؛ برای شروع ۲۰ میلیون تومان از کمیته امداد وام خوداشتغالی گرفتم و نخستین پرورش زالو را در خوابگاه الغدیر کمیته امداد در تربت حیدریه انجام دادم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت که چهار نفر با من همکاری می‌کردند.

تولید زالو و گیاهان آبزی

آسیه موسوی با بیان اینکه پرورش زالو چون درآمدزایی و اشتغال خوبی می‌تواند داشته باشد او به عنوان راهبر شغلی نیز انتخاب شده است، خاطرنشان می‌سازد: چون من طرح تلفیقی پرورش و تکثیر زالو برچسب‌دار را به کمیته امداد ارائه دادم و این طرح تلفیقی یا آکواپونیک (تولید همزمان زالو و گیاهان آب مازاد) در کل کشور برای نخستین بار مطرح می‌شد، بسیار مورد توجه قرار گرفت.

او درباره نحوه کارش می‌گوید: زالوها داخل استخر پرورش پیدا می‌کنند و آب آزاد وارد چرخه گل و گیاه می‌شود. بخشی از این آب برای کشت علوفه استفاده می‌شود که علوفه انتخابی ما جو است که حدود ماهانه ۶۰ تن علوفه دامی تولید می‌شود و هر کیلو علوفه حدود ۷ هزار تومان به فروش می‌رسد و این در حالی است که هر ۱۰ روز از یک کیلو جو حدود ۷ کیلو علوفه برداشت می‌شود و مشتریان ما دامداران هستند که به فکر توسعه آن نیز هستیم.

بخش دیگری از این آب مصرفی برای تولید توت‌فرنگی ارگانیک استفاده می‌شود و مجدد آب به دستگاه تصفیه‌کن و دوباره به حوضچه‌ها بازمی‌گردد.

اشتغال‌زایی برای بیش از

۵۰ زن سرپرست خانوار

وی درباره تعداد افرادی که این طرح سبب اشتغال‌ آن‌ها شده است نیز بیان می‌دارد: در این طرح ۱۴ زن سرپرست خانوار با من همکاری دارند که در اواسط سال جاری در افتتاح فاز دوم کارخانه که داخل شهرک صنعتی تربت حیدریه است ۳۵ بانوی دیگر به مجموعه ما افزوده خواهند شد.

تولید زالوهای برچسب‌دار

او با اشاره به آنکه کار زیر نظر دکتر داروساز و دامپزشک انجام می‌شود، خاطرنشان می‌سازد: سالانه مجوز تولید ۹۰۰ هزار قطعه زالوی برچسب‌دار (شاسنامه‌دار) داریم و مانند یک دارو، دارای تاریخ تولید و انقضا، موارد مصرف و موارد منع مصرف نیز هستند و کاملاً مشخص شده است که زالو‌ها آنزیم‌های مورد نظر را دارند و هر زالویی برای چه بیماری کارایی لازم دارد، در واقع ما تنها کارخانه‌ای در ایران هستیم که می‌توانیم زالوهایمان را به داروخانه‌ها، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ارائه دهیم.

او درباره موارد استفاده درمانی زالو بیان می‌دارد: مهم‌ترین کارایی درمانی زالو‌ها برای گرفتگی رگ‌ها، واریس، سکته‌ها، دردهای مفاصل، سردردهای میگرنی، پادرد، کمردرد و... است.

موسوی با اشاره به آنکه علاوه بر موارد درمانی زالو در بحث فرآوری آن نیز فعالیت دارند، خاطرنشان می‌سازد: در بخش فرآوری نیز برای تولید روغن، کرم، صابون و شامپو در مرحله دریافت مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو هستیم.

نخستین و تنها تولیدکننده در ایران

این معین اقتصادی تربت حیدریه درباره بازار فروش زالو نیز بیان می‌دارد: خوشبختانه برای بازار فروش با مشکل مواجه نیستیم زیرا ما نخستین و تنها تولیدکننده هستیم اما بحث صادرات به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، کشورهای عربی و... را در برنامه داریم و این در حالی است که با وجود آنکه کشورهای دیگری تولیدکننده زالو هستند اما فرانسه و آلمان خریدار زالوی ایرانی است که می‌تواند ارزآوری خوبی برای کشورمان به همراه داشته باشد.

راه‌اندازی کارگاه تولید ماسک با اشتغال‌زایی ۳۳ زن سرپرست، کارگاه خیاطی با ۱۰ نفر، کارگاه نمدزنی با

۱۱ نفر و گلخانه کوچک مقیاس کاکتوس با دو نفر از دیگر فعالیت‌های این بانوی کارآفرین است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اشتغال زایی زنان اشتغال زایی کمیته امداد تربت حیدریه زن سرپرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۰۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد خراسان‌ جنوبی، گفت: با اجرای طرح اشتغالزایی قالیبافی از ابتدای امسال یک هزار و ۳۶۲ مترمربع انواع فرش دستباف توسط مددجویان تحت حمایت تولید و به بازار عرضه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی‌اکبر نخعی با اعلام این خبر، اظهار داشت: از ابتدای سال 1402 تاکنون مددجویان این نهاد 297 تخته فرش به متراژ 1362 مترمربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش 42 میلیارد و 365 میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.   

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه استعداد‌سنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح‌های قالیبافی استف افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی می‌شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد، طرح راه‌اندازی می‌شود. 

نخعی با اشاره به فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت، گفت: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت‌گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت‌آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می‌شود.  

وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و بیان کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل  توجهی کنند. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌ خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان ‏این نهاد انجام می‌شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و ‏سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های ‏آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند. 

نخعی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجان شرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی دربین مددجویان استان است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • جهش تولید با مشارکت مردم باعث توسعه اشتغال می‌شود
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • رئیسی هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز